1.6.2023 Helsinki-Vantaa pysäköinti Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella

19.3.2023

1.6.2023 alkaen liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella voi pysäköidä veloituksetta neljän tunnin ajaksi.

Yli neljän tunnin mittainen pysäköinti tulee maksaa pysäköintialueen maksuautomaatilla. Yli neljän tunnin mittaisten pysäköintien hinta määräytyy kunkin pysäköintialueen hinnaston mukaisesti. 

Jos tarvitset apua liikkumisessa, voit ennen matkan alkua varata Finavian ilmaisen avustuspalvelun. Pysäköintitaloissa ja terminaalin edustalla on kutsupisteitä, joista saa yhteyden avustuspalveluun.

Näin saat neljän tunnin ilmaisen pysäköinnin

Kun ajat Finavian pysäköintitaloon, ota mukaan puomilta saamasi parkkilippu ja henkilökohtainen liikkumisesteisen pysäköintitunnus. 

Pysäköintihallit P1 Premium ja P2 sekä Pikaparkki ovat liputtomia alueita, mikä tarkoittaa, että pysäköintialueen puomi aukeaa kameratunnistuksella.  

Kun haluat päättää pysäköintisi, esitä pysäköintitunnuksesi Finavian neuvontapisteellä, joka sijaitsee tuloaulassa. Sen jälkeen voit palata autollesi ja ajaa ulos pysäköintihallista.

Huomioi, että kuvattoman liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen kanssa tulee mukana olla myös kuvallinen henkilötunnus.

Jos liikkuminen on vaikeaa, myös toinen henkilö voi asioida neuvonnassa puolestasi. Hänellä pitää olla parkkilipun tai rekisteritunnuksen lisäksi liikkumisesteisen pysäköintitunnus, sekä tunnuksenhaltijan lentolippu.

Kun pysäköit autosi puomittamattoman alueen liikkumisesteiselle tarkoitetulle paikalle, jätä pysäköintitunnus auton sisälle näkyvälle paikalle esimerkiksi tuulilasin alle.