SÄHKÖPYÖRÄTUOLI HUOLTO KOKEILU

19.2.2022

Apuvälinekeskuksen huoltopalveluun saa jatkossa myös viikonloppuisin

Apuvälinekeskuksen huoltopalveluun voi jatkossa ottaa yhteyttä myös viikonloppuisin. Kyseessä on kokeilujakso 12.3.-19.6.2022, jonka jälkeen päätetään viikonloppupalvelun jatkosta. Puhelinpalvelu on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-16. Puhelimitse voidaan antaa käytönohjausta ja aikatauluttaa kiireellistä huoltoa vaativat korjaukset alkuviikkoon.

Asiakkaat, heidän tukiverkostonsa, vammaisneuvostot ja potilasjärjestöt ovat pitkään toivoneet apuvälineiden laajempaa huoltopalvelua. Apuvälinepalveluiden järjestämisvastuussa olevat tahot eivät tällä hetkellä tarjoa huoltopalvelua virka-ajan ulkopuolella missään sairaanhoitopiirissä.

Pirkanmaan alueellinen apuvälinekeskus toteuttaa nyt määräaikaisen apuvälineiden akuuttihuoltoihin liittyvän kokeilujakson 12.3.-19.6.2022 yhteistyössä apuvälinekeskuksen sopimustoimija Haltija Group Oy:n kanssa. Asiakkaan on kokeilujakson aikana mahdollisuus olla puhelimitse yhteydessä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-16 Haltijan tekniseen asiakastukeen. Haltijan asiantuntija ottaa vastaan huoltoon liittyvät asiat, antaa käytönohjausta, arvioi huollon kiireellisyyden ja aikatauluttaa kiireellistä huoltovaativat korjauksen maanantain tai tiistain työlistalle.

Apuvälineen akuuttihuoltotarve tarkoittaa äkillisesti ilmaantunutta vikaa, joka estää apuvälineen käytön tai aiheuttaa turvallisuusriskin. Muiden huoltotarpeiden osalta toimitaan aiempien ohjeiden mukaisesti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on kokeilun myötä ainoa sairaanhoitopiiri, joka palvelee apuvälineasioissa myös viikonloppuisin.

Apuvälinekeskuksen huoltopalvelut

ma-pe klo 8-13 asiakasneuvoja p. 03-311 66013
pe klo 8-13 sähköisten apuvälineiden huollot p. 03-311 65418, 050-573 4117

kokeilujakso (12.3.-19.6.2022), akuutit huollot, la-su klo 9-16 p. 03-311 66717

Sähköisten apuvälineiden määräaikatarkastukset ovat jälleen käynnissä, ja Haltija Group Oy tulee ottamaan sinuun puhelimitse yhteyttä. Määräaikatarkastukset tehdään pääsääntöisesti kotikäynteinä, mutta tarvittaessa palveluntuottaja huoltaa/korjaa apuvälineen omissa tiloissaan. Apuväline ei ole huollon aikana käytettävissä.

Lue lisää apuvälinekeskuksesta

Pirkanmaan alueellinen apuvälinekeskus vastaa asiakkaiden liikkumisen, kommunikoinnin,

ICT:n, ympäristönhallinnan sekä päivittäisten toimintojen apuvälinepalveluista. Lainattavia

apuvälineitä ovat esimerkiksi pyörätuoli, puheäänenvahvistin, kyynärsauvat,

sähköpyörätuoli sekä rollaattori.